11 de desembre del 2008

S’ocupa el Rectorat de la Universitat de Lleida

Avui dimarts, nou de desembre, s’ha ocupat l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida per protestar contra l’aplicació del Procés de Bolonya a la UdL i per exigir-ne la congelació de l’aplicació d’aquest procés per iniciar un debat sobre el futur de la Universitat pública.

Moment de la concentració a la plaça Víctor Siurana

Les mobilitzacions van començar de bon matí, quan es van muntar grups d’informació al Campus de Cappont, a la Facultat de Medicina i a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària. A les dotze del migdia un centenar d’estudiants es van concentrar davant del Rectorat i es va iniciar una assemblea oberta entre tots els estudiants presents on es va aprovar l’ocupació del Rectorat i es va entregar al Rector quines son les reivindicacions per les quals s’ha decidit fer la tancada.

Assemblea al vestíbul del Rectorat

La UdL se suma així a altres tancades que hi ha en marxa a la resta de país, com les de la UdG, la UJI, la UAB, la UB, la UV i la UA. Unes ocupacions amb l’objectiu de paralitzar el procés de Bolonya i engegar un procès de debat sobre la universitat pública.

A partir de demà començarà un període de negociacions entre l’equip de govern de la Universitat de Lleida i els estudiants, unes negociacions en les que en principi el Rector de la UdL s’ha mostrat obert i tenen la possibilitat i esperem que arribin a bon port.

Es van entregar les reivindicacions dels estudiants al Rector

Ens reiterem en quin és el model d’ocupació que seguim, defensem i duem a terme una tancada pacífica al Rectorat i que no ha de suposar almenys de moment l’aturada del ritme normal de la Universitat de Lleida, ocupem la facultat per viure-hi temporalment, reunir-nos i negociar, no pas per impedir el funcionament normal del centre.



Lleida, 9 de desembre del 2008