13 de desembre del 2008

Xerrada sobre el moviment en contra de Bolonya a Grècia

Ahir al vespre una cinquantena de persones vam poder debatre amb cinc companys de diferents facultats de la Universitat d’Atenes sobre la lluita per la universitat pública, equitativa i de qualitat. Es va partir de la seva experiència ara fa dos anys quan es va paralitzar l’activitat universitària per un període que en algunes facultats va arribar a ser de més d’un any.
Aquesta experiència era fruit també d’un treball anterior però va ser a partir del curs 2005-2006, quan els estudiants van començar a mobilitzar-se i a decidir en assemblees d’estudiants la tancada de les seves facultats, que es va aconseguir fer pressió perquè el Govern no pogués aplicar el pla de Bolonya amb total impunitat i sense escoltar al col·lectiu d’estudiants.
Durant el debat també es van discutir aspectes com quines van ser les claus de l’èxit de les tancades a Grècia que van possibilitar un foment de l’esperit crític dins dels grups normalment no mobilitzats o com afecta l’aplicació de l’EEES a l’actual sistema universitari grec.
Una de les conclusions a la qual vam arribar entre tots és el fet que l’administració respon sempre dient que tenen les mans lligades per les directives europees i que per tant una de les necessitats dels moviments socials europeus és aconseguir lluitar fent un front comú perquè se’ns senti des de tot arreu.
L’educació superior no és un luxe, és una necessitat i un dret de tots els ciutadans! No podem consentir que des dels estaments més alts es fomenti una reforma que va en detriment de la qualitat, la equitat o la gratuïtat!

1 comentari:

Anònim ha dit...

la setmana que ve continuarà la tancada? es farà algun tipus d'acte?

Gràcies i ànims!